Scheidingsmediator Groningen | Goedkoper scheiden

Op een fijne manier iets vervelends regelen? Dat kan met een scheidingsmediator in Groningen. Als u besluit om met uw partner uit elkaar te gaan dan komen er veel zaken om de hoek kijken. Een mediator neemt jullie aan de hand en begeleidt jullie bij alle stappen in het scheidingstraject. Dit is een soort bemiddelaar, een onpartijdige partij die wil komen tot afspraken die voor jullie beiden goed voelen. Hier leest u meer over wat een scheidingsmediator precies is, wat deze voor u kan betekenen en wat de kosten hiervoor zijn.

Snel vergelijken, dat scheelt behoorlijk!

Wij bieden een offerteservice aan waarmee u de uurtarieven van mediators werkzaam in Groningen kan vergelijken. Dit loont behoorlijk want de prijzen van scheidingsmediators kunnen soms wel 40% van elkaar verschillen.

Via het contactformulier op de offertepagina vraagt u eenvoudig en snel meerdere prijsoffertes op. Het aanvragen is gratis en verplicht u tot niets. Zit er niet voor u tussen dan kunt u altijd nog een andere partij inschakelen.

Vergelijk uurtarieven van scheidingsmediators

> Vraag nu offertes aan!

Een offerteaanvraag is gratis en verplicht u tot niets.

Wat is scheidingsmediation?

Scheidingsmediation is er voor mensen die uit elkaar gaan en hulp nodig hebben bij het regelen van alles wat hierbij komt kijken. Denk hierbij aan het maken van afspraken over financiën, kinderen, inboedel, het huis en andere praktische zaken. Een mediator is er om als bemiddelaar naar de oplossingen te zoeken waar zowel u als uw ex-partner zich in kunnen vinden. Op deze manier maakt u dit onaangename proces iets aangenamer. Een mediator houdt rekening met jullie gevoelens en zorgt dat de zaken goed geregeld zijn. Mediation kan alleen als zowel u als uw ex-partner hiervoor openstaan. Het is iets wat jullie vrijwillig doen en jullie moeten beiden als doel hebben om zo goed mogelijk de zaken rondom jullie scheiding af te handelen.

Wat kan een mediator scheiding voor u betekenen?


Een scheidingsmediator, oftewel een bemiddelaar, zorgt ervoor dat u en uw ex-partner niet tegenover elkaar, maar naast elkaar staan tijdens de scheiding. Door te luisteren naar de verhalen van beide partijen, probeert de mediator uit Groningen met oplossingen te komen waar iedereen zich goed bij voelt. Daarnaast draagt de mediator zorg voor het maken van goede afspraken die jullie beiden weer met vertrouwen naar de toekomst laten kijken.

Door te kiezen voor een mediator weet u zeker dat u alle zaken die bij uw scheiding komen kijken goed heeft geregeld. Zo kunnen zowel u als uw ex-partner de zaken rondom de scheiding met een goed en gerust gevoel afsluiten.


mediator Groningen

Hoe verloopt een scheidingstraject in Groningen doorgaans?

Allereerst is het zaak dat u samen met uw ex-partner het een en ander op papier zet, alvorens jullie met een mediator in zee gaan. Bedenk waar jullie goede afspraken over willen maken en wat er geregeld moet worden.

Vervolgens kiezen jullie samen een mediator uit waar jullie beiden een goed gevoel bij hebben. Dit moet voor jullie beiden iemand zijn die voelt als een veilige haven.

Dan gaan jullie met de mediator erbij in gesprek en maken jullie afspraken. Deze afspraken leggen jullie zwart op wit vast in een echtscheidingsconvenant.

Hebben jullie kinderen? Dan komen de afspraken omtrent de kinderen in het ouderschapsplan te staan. Als het convenant is opgesteld door de mediator en door u en uw ex-partner is ondertekend dan wordt er een echtscheidingsverzoek naar de rechtbank gestuurd.

Deze keurt het verzoek goed en tot slot geeft uw mediator namens u, aan de gemeente waar u ingeschreven staat, door dat u gaat scheiden. Zodra de echtscheiding is ingeschreven, bent u officieel gescheiden.

Wat kost een scheidingsmediator gemiddeld?

Wat het inschakelen van een scheidingsmediator kost is lastig te zeggen. Iedere mediator is anders en rekent andere prijzen en geen scheiding is hetzelfde. Hebben u en uw ex-partner kinderen en een koophuis? Dan is de scheiding vaak een stuk ingewikkelder dan wanneer jullie geen ouders zijn en in een huurhuis wonen.

Een mediator kost gemiddeld zo’n €150,- per uur. Een meer ervaren mediator is uiteraard duurder en hoe meer zaken jullie moeten regelen, hoe meer sessies jullie waarschijnlijk nodig hebben met de mediator.

Ben je benieuwd wat de prijs voor mediation is?

> Vergelijk uurtarieven!

Een offerteaanvraag is gratis en verplicht u tot niets.


Wij zijn actief in meerdere Groningse plaatsen, o.a.


Enkele mediators in Groningen:


Notariskantoor Groen

Torenstraat 15
9679 BN Scheemda
NederlandKlopstra c.s. Advocaten en Mediators

Hoofdstraat 199
9601 EE Hoogezand
NederlandMartini Advocaten & Mediators

Ubbo Emmiussingel 35
9711 BC Groningen
Nederland(*) – deze mediators zijn willekeurig gekozen en hoeven niet verbonden te zijn aan het netwerk van mediators waarvan je een prijsofferte ontvangt.


Welke specialisaties kan een scheidingsmediator hebben?

Mediators zijn er in allerlei soorten en maten. Uiteraard heeft ieder zo zijn eigen specialiteit. Zo zijn er mediators die goed zijn of veel ervaring hebben met het begeleiden van scheidingen waar kinderen in het spel zijn, maar ook mediators die juist beter raad weten met scheidingen zonder kids en waarbij het vooral gaat om het maken van zakelijke of financiële afspraken. Kies de mediator uit Groningen die door zijn of haar specialiteiten het beste bij uw situatie past.

Wat is het voordeel van een mediator bij scheiding ten opzichte van een advocaat?

Zoals we al eerder zeiden zorgt een mediator ervoor dat u en uw ex-partner niet tegenover elkaar maar naast elkaar staan tijdens de scheiding. Een mediator is een echte bemiddelaar die het beste wil voor alle partijen. De mediator werkt zowel voor u als uw ex-partner. Een advocaat is daarentegen iemand die voor een van de twee partijen vecht. Bij mediation gaan jullie voor afspraken waar iedereen achter staat en bij het inschakelen van een advocaat is er naast een winnaar helaas vaak ook een verliezer.

Vergelijk uurtarieven mediators

Heeft u besloten om de hulp van een mediator in te schakelen bij het regelen van uw scheiding? Dat is in alle gevallen een goed idee. Bespreek samen met uw ex-partner waar jullie de mediator bij nodig hebben en kies op basis daarvan een mediator die goed bij jullie en jullie vragen past. Vergelijk de tarieven, de kennis en de kunde en maak een keuze waar u zich beiden goed bij voelt. Zo kunnen zowel u als uw ex-partner het onaangename, aangenaam afsluiten en met een schone lei en een frisse start aan jullie toekomst bouwen.


scheidingsmediator Groningen

Ben je benieuwd wat de prijs voor mediation is?

> Vergelijk uurtarieven!

Een offerteaanvraag is gratis en verplicht u tot niets.


Anderen over de offerte service:

Binnengekomen op: juni 18, 2024

Een goede mediator gevonden!

Mijn man en ik hebben besloten, na lang wikken en wegen, om toch een eind aan onze relatie te maken. 12 jaar waren we bij elkaar waarvan 4 gelukkig getrouwd en 2 kinderen. De koek was op zoals ze dat zo mooi zeggen en nu willen we alles goed geregeld hebben. Vanwege de kosten gekeken naar een scheidingsmediator gekeken. De offerteservice is handig en maakt de prijzen inzichtelijk, top!

Offerte aangevraagd door Anoniem

Goede begeleiding bij een zware tijd

Een scheiding is heel vervelend. Maar dankzij de goede begeleiding en ondersteuning van de scheidingsmediator is het ons gelukt om de scheiding goed af te sluiten. Door zijn begrip, empathie en deskundige manier van werken hebben we de scheiding tot een goed einde kunnen brengen. Het was plezierig om met hem te werken in deze turbulente, zware tijd.

Offerte aangevraagd door: Petra S.


Binnengekomen op: juni 21, 2024

Snel 4 offertes ontvangen!

Nadat het hoge woord eruit was dat mijn partner en ik gaan scheiden zijn we met een goed glas wijn bij elkaar gaan zitten om te bespreken hoe we de dingen willen regelen. Voor ons kind willen we een goed ouderschapsplan op laten stellen. Gelukkig kunnen we nog goed met elkaar door een deur en daarom leek scheidingsmediation een goed idee. Via Google deze website gevonden en snel 4 offertes ontvangen van mediators in de buurt.

Offerte aangevraagd door: Richard en Manuela

Prettig en professioneel

De mediator was professioneel, rustig en een prettige gesprekspartner. In deze chaotische tijd waardeerden we de begeleiding van haar enorm. Zij creëert een situatie van harmonie en veiligheid, waardoor we echt tot de kern van het probleem kwamen. Ze werkt accuraat en is zowel telefonisch als per mail zeer goed bereikbaar. Binnen 24 uur hadden we altijd een bericht terug.

Offerte aangevraagd door: E. en I. de Wit


Binnengekomen op: juni 16, 2024

Goede service om te vergelijken!

Mijn man en ik hebben al jarenlang een steeds slechter wordende relatie. Afgelopen maand hebben we besloten om er na 7 jaren een eind aan te breien. Na 3 jaar relatie zijn we samen gaan wonen en geregistreerd partners geworden. Dit maakte financieel de dingen net even wat makkelijker omdat we ook samen een huis hebben. Nu we uit elkaar gaan willen we ook financieel goed uit elkaar gaan, via internet deze service gevonden. Makkelijk en snel de uurtarieven van scheidingsmediators kunnen vergelijken!

Offerte aangevraagd door: mevr. Janssens

Begrijpelijke uitleg, zeer fijn!

In het begin zag ik heel erg op tegen het regelen van de scheiding. Ik wist niet goed waar ik moest beginnen. Maar gelukkig heeft een vriendin mij gewezen op scheidingsmediation. Ze gaf ons deze website als tip en via de offertedienst een mediator gevonden die ons heel goed door het gehele proces van scheiden heeft geleid. Hij legde in begrijpelijke taal uit wat de mogelijkheden waren om het financieel, zakelijk, fiscaal en juridisch zo gunstig mogelijk te regelen. Bijvoorbeeld bij de verdeling van het vermogen, het huis enz. Ook de uitleg over de alimentatieberekening was zeer begrijpelijk. Het was ook prettig dat er extra persoonlijke aandacht uit ging naar de zorg voor onze kinderen. Zeer fijn!

Offerte aangevraagd door: Joke A.